enIQma – Workshops en demonstraties

Binnen de onderzoekswerkplaats POINT hebben wij het bordspel enIQma ontwikkeld (zie: https://www.eniqma.nl/). EnIQma is een professionaliseringsspel op het gebied van (hoog)begaafdheid voor het primair onderwijs. Het spel is uitermate geschikt voor onderwijsprofessionals en specialisten (hoog)begaafdheid, maar ook leerzaam voor iedereen die meer over (hoog)begaafdheid wil weten. Wij bieden demonstraties en workshops aan waarin één of meerdere trainers (Nathalie, Nathalie en Nanda) meer vertellen over enIQma. Hieronder vind je meer informatie over wat wij aanbieden.

Korte inhoud van de workshop
Tijdens de workshop voor kleine en grote groepen wordt eerst de basis gepresenteerd die ten grondslag ligt aan het spel enIQma. Daarna gaan we aan de slag met het spelen van het spel. EnIQma kent drie spelvormen:

  • Een spel  over (mis)concepties t.a.v. (hoog)begaafdheid.
  • Een spel waarin het signaleren van (hoog)begaafdheidskenmerken centraal staat.
  • Een spel waar vanuit reële casussen o.a. gekeken wordt naar welke onderzoeksactiviteiten ondernomen kunnen worden, om meer informatie over een leerling te krijgen.

EnIQma is meer dan een spel, want het biedt ook een methodiek om te komen tot een handelingsplan waar jij direct mee aan de slag kunt. Kortom, wij bieden dynamische workshops aan, waarmee wij onze kennis over (hoog)begaafdheid graag willen delen!

Drie mogelijkheden: demonstratie of workshops

1) enIQma demo – 30 minuten
Een enIQma demo wordt verzorgd door één van onze trainers en duurt 30 minuten. Aan een demo kunnen maximaal 25 personen deelnemen. Tijdens de demonstratie worden de basisprincipes van het spel op een heldere manier uitgelegd.

2) enIQma workshop voor kleine groepen – 90 minuten
Een enIQma workshop wordt verzorgd door één of meerdere trainers, afhankelijk van de groepsgrootte. Vanaf 18 deelnemers verzorgen wij de workshop met twee trainers. De benodigde spellen kunt u bestellen in de webshop. Per aangeschaft spel kunnen 6 personen deelnemen.

3) enIQma workshop voor grote groepen
Een enIQma workshop voor grote groepen behoort ook tot de mogelijkheden. Workshops voor grote groepen zijn maatwerk en variabel qua duur en aantal deelnemers. Hiervoor kan een aparte offerte uitgebracht worden.

Opbrengst aan het eind van de workshop
Het lukt nog niet altijd om ook de (hoog)begaafde leerling in de klas passend te begeleiden. Om (hoog)begaafde leerlingen goed te kunnen begeleiden, is in de eerste plaats het signaleren nodig om vervolgens passend onderwijs te kunnen bieden. Daar gaan wij tijdens de workshop mee aan de slag! Door het spelen van enIQma krijg je tijdens de workshop inzicht in hoe enIQma dit op een toegankelijke manier helder maakt en op welke manier je enIQma kan inzetten om schoolteams, maar ook jezelf, hierin te professionaliseren.

Voor vragen en het boeken van een demonstratie en/of workshop kun je contact opnemen met de trainers: