03-11-2020 – Bijeenkomst 2, jaar 1

Dinsdag 3 november 2020 – Tweede bijeenkomst

Anouke opende de dag met een presentatie over het onderzoek naar het zelfbeeld van ((hoog)begaafde) leerlingen, dat zij samen met collega’s heeft gedaan. Een interessante studie!

Daarna was het tijd om aan de slag te gaan met de onderzoeken groot van dit jaar. In groepjes werd gebrainstormd over mogelijke thema’s en vragen. De studenten gingen hier vervolgens mee aan de slag en koppelden later terug waar de onderzoeken zich op gaan richten.

Na de brainstromsessie was het tijd om een frisse neus te halen tijdens een wandeling. Tijdens deze wandeling stond het bespreken van literatuur centraal. Er ontstonden leuke gesprekken!

Naast onderzoek groot, werd er deze bijeenkomst ook gebrainstormd over onderzoek klein. In groepen gingen de leerkrachten aan de slag met het bespreken en bedenken van praktijkvragen. Vervolgens vertaalden we deze praktijkvragen naar kennisvragen.  

Tot slot deelde Dea een good practice. Zij vertelde over het fulltime hoogbegaafdheidsonderwijs (Omnio) van haar school. Leuk om een inkijkje te krijgen in hoe Omnio te werk gaat!

Het was weer een actieve en geslaagde bijeenkomst!