Bijeenkomst 6, jaar 1

Dinsdag 16 april vond de zesde bijeenkomst van POINT-Zaanstreek plaats. We waren weer te gast bij het bestuurskantoor van het samenwerkingsverband/Agora.

We begonnen de dag met het stimuleren van onze creativiteit en combineervaardigheden, deze vaardigheden kwamen tijdens verschillende activiteiten gedurende de dag van pas. We bedachten verschillende nieuwe ideeën door twee voorwerpen te combineren.

Aansluitend vertelden Sabrine en Jessica over hun studiereis naar Bratislava. We wisselden uit wat we sterke punten vinden van het onderwijs aan (hoog)begaafde leerlingen daar en wat we minder sterk vinden. Dit resulteerde in een interessante discussie.

Vervolgens gingen we aan de slag met enIQma. We hebben nagedacht over hoe we het spel in de praktijk gaan inzetten. Iedereen kreeg namelijk een spel voor diens school mee. Hopelijk helpt het inzetten van het spel voor meer bewustwording bij het signaleren van (hoog)begaafde leerlingen.

Marjo Berendsen sloot aan om te vertellen over cultuuronderwijs als bron van verrijking voor begaafde leerlingen. Ze begon met de theoretische basis van haar eindproduct voor de ECHA opleiding. Vervolgens gaf ze ons praktische en inspirerende voorbeelden om hier in de praktijk mee aan de slag te gaan. Heel fijn! We weten nu dat musea allerlei materialen aanbieden die heel geschikt zijn om in te zetten als verrijking voor (begaafde) leerlingen.

We sloten de dag af met werken aan het praktijkonderzoek. De onderzoeksvragen zijn geconcretiseerd en de eerste ideeën over de onderzoeksopzet zijn duidelijk.

Het was een hele fijne en inspirerende dag!