Bijeenkomst 1, jaar 1

Dinsdag 19 september was het eindelijk zo ver, de aftrap van POINT-Zaanstreek! De bijeenkomst was voor deze eerste keer niet in de Zaanstreek, maar samen met de andere twee POINT-werkplaatsen in Den Bosch.

Anouke Bakx opende de bijeenkomst en vertelde over de start van POINT-Zaanstreek. Vervolgens kreeg Anneke Bax, coördinator bij Samenwerkingsverband PO Zaanstreek, het woord om wat meer te vertellen over het proces van de opstart van POINT-Zaanstreek. We zijn blij dat deze werkplaats nu officieel van start is gegaan!

Na het openingswoord vond een gezamenlijke teambuildingsactiviteit plaats, namelijk een pubquiz waarin gemixte teams samenwerkten om een mooie score neer te zetten. Op deze manier ontstond een mooie verbinding tussen de verschillende werkplaatsen.

Vervolgens gingen alle werkplaatsen uiteen. POINT-Zaanstreek startte met een kennismakingsactiviteit met oude schoolfoto’s. Vervolgens gingen we in op de opzet van POINT. De organisatie, opzet van de bijeenkomsten en de twee lijnen van onderzoek werden toegelicht. We sloten dit gedeelte af met een wandeling om alle informatie te verweken.

’s Middags luisterden we naar de inspirerende lezing van Tijl Koenderink. Hij deelde zijn ervaringen over onderwijsvormen in de VS, gericht op (hoog)begaafdheid. Daarna was er ruimte om vragen te stellen. De dag werd feestelijk afgesloten met de lancering van KarakterKracht, een product ontwikkeld door POINT040 in samenwerking met Onderwijs Maak Je Samen. KarakterKracht is erop gericht (hoog)begaafde leerlingen te ondersteunen bij het begrijpen van zichzelf en het beter begrepen worden door anderen. KarakterKracht kan leerlingen ondersteunen bij de ontwikkeling van hun zelfbeeld. Het product is gericht op leerlingen in de leeftijd van 9 tot 14 jaar en professionals die met hen werken. Onder het genot van een gebakje kon KarakterKracht bekeken worden.

Het was ook een dag met een mix van emoties, omdat we afscheid moesten nemen van Ton van Houtert, een van de medeoprichters van POINT. Zijn gedachtegoed en passie blijven ons inspireren en zullen voortleven in POINT.