4 juli 2017 9e bijeenkomst POINT (slotbijeenkomst eerste jaar)

Op 4 juli hadden we een feestelijke afsluiting van het 1e jaar van de onderwijsonderzoekswerkplaats POINT.
Vandaag waren naast de leerkrachten ook de directeuren en de bestuurders aanwezig.
Marius Liebregts, penvoerder van dit project heeft de bijeenkomst geopend.
Hij gaf aan trots te zijn op wat er allemaal al is weggezet in een jaar, maar vooral ook te willen kijken naar mogelijkheden om deze onderwijsonderzoekswerkplaats te continueren na afloop van het 2e jaar.
Deze manier van werken heeft echt een meerwaarde voor het onderwijs.

Daarna heeft Maartje een presentatie gegeven waarin ze terugblikte op het eerste jaar van POINT. Mooi om zo te zien wat er allemaal in één jaar tijd is bereikt. Vandaag waren de eerste resultaten ook echt zichtbaar.
Iedere deelnemer heeft een eigen onderzoeksposter op A0 formaat om op school op te hangen, zodat het onderwerp zowel op formele als informele momenten besproken wordt.

Na een heerlijke hight tea was het tijd om naar de verschillende posters te gaan kijken en naar de bijbehorende presentatie te luisteren. Het publiek werd uitgedaagd om kritische vragen te stellen aan de deelnemers t.a.v. hun onderzoeksvraag, om de POINT-deelnemers zo te helpen hun vraag nog scherper te krijgen. Dit leidde tot mooie discussies en soms zelfs alweer tot ideeën voor nieuwe onderzoeksvragen.
Nadat iedereen alle posters heeft bekeken en de bijbehorende presentatie heeft gehoord was het tijd om deze bijeenkomst en daarmee het 1e jaar van POINT officieel af te sluiten. Er zijn mooie ideeën geopperd om de onderzoekende houding meer te integreren in het primaire onderwijs. Er is nog genoeg werk te doen, maar de eerste mooie, goede stappen zijn hier zeker al gezet! Dat smaakt naar meer. Op naar het tweede jaar POINT!

Nieuwsgierig naar de posters van de deelnemers? Kijk dan bij beeldmateriaal ‘posters onderzoek’.
Of volg deze link: http://www.point013.nl/posters-onderzoek/

 

 

 

 

 

 

Voor meer foto’s kijk op: https://myalbum.com/album/nsYzX4EF9php