31-10-2023, Bijeenkomst 2

Op dinsdag 31 oktober vond de tweede POINT013-bijeenkomst plaats. We waren die dag te gast op basisschool De Vonder in Riel. We openden de bijeenkomst met het voorstellen van de nieuwe deelnemers van POINT013.

Daarna zijn we gestart met een nadere kennismaking aan de hand van DiXit-kaarten. Iedereen zocht een kaart uit die op dit moment een goede weergave was van wat zij op dit moment (werk gerelateerd) bezighoudt. Dit was de aanleiding voor een aantal mooie gesprekken.

Daarna was het tijd voor het praktijkonderzoek en wetenschappelijke onderzoek. Er werd meer verteld over het wetenschappelijk onderzoek dat dit jaar uitgevoerd gaat worden. Het zal zich richten op externaliserend gedrag (ook in relatie tot HB leerlingen). Tijdens praktijkonderzoek hadden de deelnemers veel tijd om te werken aan de eigen onderzoeken. Alle groepjes gingen uiteen met de vaste onderzoeksbegeleider. Er werd erg hard gewerkt en er werden veel stappen gezet deze bijeenkomst.

Na de lunch kwam Annemayke de Haan ons meer vertellen over de intelligentietest KIQT+. Zij gaf een korte introductie over de test en daarna mochten de deelnemers de test inzien. Op deze manier kregen de deelnemers een goed beeld van de KIQT+ en de (on) mogelijkheden.

De Good Practice over KarakterKracht werd deze keer verzorgd door Sander van Hal van het Oduphus Lyceum. Hij heeft in POINT040 meegeholpen aan de ontwikkeling van dit materiaal. Het door POINT040 ontwikkelde materiaal KarakterKracht heeft als doel om (hoogbegaafde) leerlingen te ondersteunen bij het beter begrijpen van zichzelf en het beter begrepen worden door anderen. Na afloop ontving iedereen het koffertje KarakterKracht om hier ook zelf mee aan de slag te kunnen gaan.