29-11-2022 Bijeenkomst 3, jaar 3

Deze bijeenkomst waren we te gast in Best, namelijk op Kindcentrum de Heydonck.

We begonnen de dag met een presentatie van Peter Ruit, over het werken met kernkwaliteiten in het onderwijs. Het was mooi en inspirerend om te horen, hoe het werken met deze positieve psychologie interventie bijdraagt aan een gevoel van blijdschap en voldoening bij leerling en leerkracht.

Na een korte pauze was het tijd voor een teambuildingsactiviteit. Deze was, ter voorbereiding op productontwikkeling, gericht op goed met elkaar communiceren en creativiteit. Aansluitend gingen we aan de slag met productontwikkeling. We scherpten onze uitwerpuitdaging aan en brainstormden over een product idee. De basis voor ons product is nu gelegd!

Vervolgens vertelde Marijn kort wat over de Heydonck, we kregen ook een rondleiding door de school. Het blijft leuk om alle verschillende POINT040 scholen te zien.

Na aan de eigen praktijkonderzoeken te hebben gewerkt deelde Nynke een good practice. Zij vertelde over een door haar zelfontworpen signaleringslijst gebaseerd op enIQma. Tijdens studiedagen laat ze leerkrachten hun groepsnamenlijst naast de signaleringslijst leggen, om te kijken welke kinderen veel kenmerken van (hoog)begaafdheid hebben. Het is een mooie manier om meer aandacht voor én bewustzijn over dit onderwerp te creëren!

Tot slot presenteerde masterstudent Roeline de onderzoeksopzet van het grootschalige onderzoek van dit jaar. Volgende keer neemt ze ons mee in de meetinstrumenten voor het onderzoek.

Het was weer een geslaagde, informatieve en productieve bijeenkomst!