29-09-2020 Bijeenkomst 1, jaar 5

Dinsdag 29 september 2020 – Eerste bijeenkomst, jaar 5

Anouke opent de eerste POINT-bijeenkomst van het nieuwe schooljaar. Na een halfjaar lang online POINT-bijeenkomsten, kunnen we eindelijk weer ‘live’ van start gaan!

We starten met een korte voorstelronde, omdat we een aantal nieuwe deelnemers in ons midden hebben: Aline, Marion en Kim sluiten vanaf nu ook aan bij POINT013. Daarnaast zullen de twee masterstudenten Eva en Inge dit jaar hun scriptie schrijven binnen de werkplaats.

’s Ochtends maken we een wandeling in de buurt, waarbij we in kleine groepjes in gesprek gaan aan de hand van de denksleutels. Wat fijn om samen na te denken over de doelen van POINT voor dit jaar! Na de wandeling verzorgt Janet van Horssen, schrijver van het boek ‘De kleine hoogbegaafdheid voor dummies’, een lezing over de levensloop van hoogbegaafden. Heel interessant om meer te horen over het gezinssysteem en de identiteitsontwikkeling van (hoog)begaafden!

In de middag gaan leerkrachten in kleine groepen samen aan de slag met onderzoek klein. Het is fijn om weer samen te sparren en inspiratie op te doen! Vervolgens wordt een video laten zien van onderzoek groot van vorig jaar. Joke deelt hierin de belangrijkste bevindingen van haar onderzoek naar leerkrachtprofessionalisering op het gebied van (hoog)begaafdheid.

Tot slot deelt Linda een aantal mooie good practices voor in de praktijk: Plusjeklas en spelletjes, zoals Ik wil koekjes! en Clever. Het was weer een fijne, geslaagde bijeenkomst!