27-05-2021, Bijeenkomst 7, jaar 1

Donderdag 27 mei 2021 – Zevende bijeenkomst, jaar 1

De bijeenkomst begon met een leuke starter. Om de beurt deelde iedereen kort een weetje over zichzelf. De andere deelnemers gaven telkens aan of zij zich hierin herkenden. Mooi dat overeenkomsten zo verbindend kunnen zijn.

Vervolgens onderzochten we aan de hand van een sociale regulatie tool, het sociaal leren binnen POINT040. De tool liet zien dat we veel verbondenheid, gelijkwaardigheid en inspiratie ervaren binnen en door POINT. Fijn dat iedereen dit ervaart!

De afgelopen maanden heeft iedereen hard gewerkt aan zijn eigen onderzoek. Deze bijeenkomst was het tijd om het resultaat hiervan met elkaar te delen. Iedereen presenteerde zijn onderzoeksposter en er was ruimte voor vragen en feedback. Er worden mooie onderzoeken gedaan, iedereen mag trots zijn!

Na de presentaties deelden Sandra en Nynke een good practice over de excellentiebrigade van PlatOO en over het werken aan executieve functies in de PlatOOklassen. Altijd interessant om te horen hoe anderen het onderwijs voor (hoog)begaafde leerlingen aanpakken en vormgeven.

We sloten de dag af met een presentatie van Sven Mathijssen. Hij vertelde over zijn onderzoek naar kindertekeningen. Kindertekeningen, met name van kinderen die nog niet lang naar school gaan, kunnen mogelijk helpen om kinderen met kenmerken van (hoog)begaafdheid te signaleren. Een interessant onderzoek dat we zeker blijven volgen.

Het was weer een fijne en interactieve bijeenkomst. Op naar de afsluitende bijeenkomst in juli!