20 maart 2018, 7e bijeenkomst 2e jaar POINT

 

 

 

 

 

 

Vandaag was de POINT bijeenkomst bij Reijnders in Oisterwijk. We hadden vandaag 5 extra gasten vanuit de universiteit van Leuven.

Ze waren ons op het spoor gekomen en wilden graag uitwisselen en zien wat er gebeurt  in de onderwijswerkplaats.
De uitwisseling vond plaats door een mooie inleiding van prof. Karine Verschueren over affectieve leerkracht.

Samen met enkele promovendi wordt hier nu onderzoek naar gedaan en dan  wordt er specifiek gekeken naar de cognitief sterkere leerlingen.
Opvallend was de uitkomst van een onderzoek waarin bleek dat leerkrachten vanuit een casus op papier leerlingen die beschreven worden als hoogbegaafd
op affectief gebied negatiever beschreven.
Wat doet dit dan met de relatie tussen de betreffende leerkrachten en de cognitief sterkere leerlingen???

 

Na deze interessante lezing hadden we even de tijd om door de ‘toonzalen’ van Reijnders te lopen en daar ons te verlekkeren aan alle mooie materialen.
Leuk om te zien hoe men op zoek ging naar specifieke materialen voor onze doelgroep. Dat gaf uiteraard weer aanleiding voor gesprekken over het inzetten van materialen in de lessen.

 

 

 

 

 

 

Na terugkomst hield iedere deelnemer een ‘pitch’ over zijn of haar onderzoek zodat we ons allen weer bijgepraat voelen over waar iedereen mee bezig is.
Fijn om te ervaren dat de ontwikkelingen gestaag verder gaan en we alleen kunnen toewerken naar een mooi artikel in Zorg primair.
Ook onze Belgische gasten genoten van het enthousiasme van de deelnemers en gaven aan verbaasd te zijn over het vakjargon en de professionaliteit waarin gesproken werd (0-meting, controlegroepen..).
Voor ons misschien al bijna normaal maar mooi als dit door een buitenstaander terecht wordt opgemerkt. We zijn daarin flink gegroeid gedurende deze twee jaar.

 

 

 

 

 

 

Tenslotte was er uiteraard nog tijd voor het bespreken van de diverse onderzoekjes met de begeleiders.