20-05-2021 Bijeenkomst 7, jaar 5

Donderdag 20 mei 2021 – Zevende bijeenkomst, jaar 5

Vandaag beginnen we de bijeenkomst met een leuke starter. Om de beurt deelt iedereen kort een weetje over zichzelf. De andere deelnemers geven telkens aan of zij zich hierin herkennen. Mooi dat overeenkomsten zo verbindend kunnen zijn!

Verder staat de ochtend in het teken van onderzoek. Kim en Elise geven een interactieve workshop over het rapporteren van de resultaten. Daarna gaat iedereen actief aan de slag met visueel en tekstueel rapporteren. De rest van de ochtend gaan de deelnemers in subgroepen aan de slag met hun eigen praktijkonderzoek. De meesten hebben hard gewerkt aan het coderen, analyseren en rapporteren van de resultaten. Het gaat vast mooie inzichten opleveren!

In de middag is het tijd voor een bel- en wandelintervisie. Iedereen belt één of twee POINT-collega’s, om samen kennis, ideeën en ervaringen uit te wisselen. Het is fijn om zo samen bij te praten.

Tot slot geeft Ragnild Zonneveld, ECHA-specialist, een presentatie over het door haar ontwikkelde (mis)matchmodel. Ragnild legt uit dat het belangrijk is om een kind in interactie met zijn of haar omgeving te zien. Het (mis)matchmodel kan heel helpend zijn om dit in kaart te brengen! Een kleine verandering door het kind of de omgeving kan al een groot verschil maken voor het hele systeem rondom het kind.

Het was weer een fijne, interactieve bijeenkomst. Op naar de afsluitende bijeenkomst in juli!