18-01-2022, Bijeenkomst 4, jaar 2

Dinsdag 18 januari 2022 – Vierde bijeenkomst, jaar 2

De eerste bijeenkomst van 2022 begon met het op (digitaal) papier zetten van goede voornemens voor POINT, volgend schooljaar komen we op de goede voornemens terug!

Vervolgens had iedereen de tijd om aan de slag te gaan met het eigen praktijk onderzoek. Er werd weer hard gewerkt! Na een korte pauze gaf Ellen Rohaan een presentatie over het belang van outdoor learning, waarbij ze ook specifiek aandacht besteedde aan de (hoog)begaafde kinderen. De belangrijkste les die Ellen ons meegaf, is dat we kinderen vooral moeten laten buitenspelen. Het was een inspirerende presentatie!

Naast onderzoek klein staat ook altijd onderzoek groot op het programma. Ditmaal keek iedereen met een kritische blik naar de informatiebrief en de vragenlijst. Er werd goede feedback gegeven waar masterstudent Iris mee aan de slag kan.  

Vervolgens gaf Gabriëlle een good practice over begeleid buiten spelen. Het was mooi om te horen hoe de kinderen door het begeleid buiten spelen minder overprikkeld terug de klas in komen.

We sloten de dag af met intervisie. We gingen uiteen in drie groepen om een meegenomen casus te bespreken. Het was fijn om elkaar inzichten en tips te kunnen geven.

Het was weer een mooie bijeenkomst bomvol inspiratie en goede tips!