16-09-2021 Bijeenkomst 1, jaar 6

Donderdag 16 september 2021 – Eerste bijeenkomst, jaar 6

Anouke opent de eerste POINT-bijeenkomst van het nieuwe schooljaar. Fijn om de bijeenkomst te starten samen met POINT040 uit regio Eindhoven en de nieuwe werkplaats POINT073 uit regio Den Bosch. Super dat POINT steeds verder uitbreidt!

Na de opening is het tijd voor de speeddates. Op basis van overeenkomsten worden groepjes gevormd en delen de deelnemers hun vragen, verwachtingen en ervaringen. Het is een mooie manier om ook de deelnemers van de andere werkplaatsen (beter) te leren kennen.

Daarna verzorgt Linda van den Bergh een inspirerende lezing over (on)gelijke onderwijskansen, waarin ze vooral het belang van collective efficacy benadrukt: Samen geloven dat je de capaciteit hebt om elke leerling goed te laten ontwikkelen. Het is een inspirerende lezing die iedereen aan het denken heeft gezet.

Vervolgens deelt Linda van Elderen een good practice, waarbij ze meer vertelt over mooie initiatieven en samenwerkingen, in de regio Tilburg, om het onderwijs voor (hoog)begaafde leerlingen te verbeteren. POINT is daar natuurlijk ook een mooi voorbeeld van!

In de middag gaan we met onze eigen werkplaats aan de slag met teambuilding en onderzoek. Ook blikken we vooruit op het derde POINT-jaar. We gaan de komende tijd onderzoek klein afronden en aan de slag met productontwikkeling. Het belooft een mooi jaar te worden!