16-09-2021, Bijeenkomst 1, jaar 2

Donderdag 16 september 2021 – Eerste bijeenkomst, jaar 2

Anouke opende de eerste POINT-bijeenkomst van het nieuwe POINT-jaar. Fijn om de bijeenkomst te starten samen met POINT013 uit regio Tilburg en de nieuwe werkplaats POINT073 uit regio Den Bosch. Super dat POINT steeds verder uitbreidt!

Na de opening was het tijd voor de speeddates. Op basis van overeenkomsten werden groepjes gevormd en deelden de deelnemers hun vragen, verwachtingen en ervaringen. Het was een mooie manier om ook de deelnemers van de andere werkplaatsen (beter) te leren kennen.

Daarna verzorgde Linda van den Bergh een inspirerende lezing over (on)gelijke onderwijskansen, waarin ze vooral het belang van collective efficacy benadrukte: Samen geloven dat je de capaciteit hebt om elke leerling goed te laten ontwikkelen. Het was een inspirerende lezing die iedereen aan het denken heeft gezet.

Vervolgens deelde Linda van Elderen een good practice, waarbij ze vertelde over mooie initiatieven en samenwerkingen in de regio Tilburg om het onderwijs voor (hoog)begaafde leerlingen te verbeteren. POINT is daar natuurlijk ook een mooi voorbeeld van!

In de middag gingen we met onze eigen werkplaats aan de slag met teambuilding en onderzoek. Ook blikten we terug en vooruit op het tweede POINT-jaar. We gaan de komend jaar onderzoek klein uitvoeren en afronden. Het belooft een mooi jaar te worden!