16-09-2021, Bijeenkomst 1, jaar 1

Donderdag 16 september 2021 – Eerste bijeenkomst, jaar 1

Donderdag 16 september was het zover, de aftrap van POINT073! Deze bijeenkomst stond in het teken van kennis maken met elkaar en met POINT. De ochtend begon samen met de werkplaatsen POINT013 uit de regio Tilburg en POINT040 uit de regio Eindhoven.

Na de opening door Anouke was het tijd voor speeddates. Op basis van overeenkomsten werden groepjes gevormd en deelden de deelnemers hun vragen, verwachtingen en ervaringen. Het was een mooie manier om de deelnemers van alle werkplaatsen te leren kennen en gelijk wat vragen te kunnen stellen.

Daarna verzorgde Linda van den Bergh een lezing over (on)gelijke onderwijskansen, Het was een inspirerende lezing die iedereen aan het denken heeft gezet. Vervolgens deelde Linda van Elderen (POINT013) een good practice, waarbij ze vertelde over mooie initiatieven en samenwerkingen in de regio Tilburg om het onderwijs voor (hoog)begaafde leerlingen te verbeteren. POINT is daar natuurlijk ook een mooi voorbeeld van!

In de middag gingen de werkplaatsen uiteen en was het tijd om elkaar beter te leren kennen. Voor deze kennismaking gebruikten we oude basisschoolfoto’s. Vervolgens maakten we in groepjes een wandeling waarbij, aan de hand van gesprekskaartjes, verwachtingen over POINT werden besproken. Het was fijn om verwachtingen uit te wisselen.

Na een korte pauze stonden de twee soorten onderzoek van POINT op het programma. Anouke vertelde hoe we aan de slag gaan met onderzoek groot en Nanke en Rachel vertelden over de eigen praktijkonderzoeken van onderzoek klein. Linda (POINT013) en Sandra (POINT040) deelden aansluitend hun ervaringen met onderzoek klein. Door alle uitleg en ervaringsverhalen werden de laatste zorgen met betrekking tot onderzoek naar de achtergrond verdreven.

Het was een geslaagde eerste bijeenkomst, dat belooft veel goeds voor de komende drie jaar!