16-05-2023 Bijeenkomst 7, jaar 3

Deze bijeenkomst was de laatste bijeenkomst waar we gezamenlijk aan ons product konden werken. We hebben hier de hele ochtend dan ook hard aan gewerkt! We gaven feedback op elkaars stukken om zo het product naar een hoger niveau te tillen. Ook zagen we de eerste concepten van het uiterlijk van ons product. We kunnen niet wachten tot we ons product in handen hebben!

De middag startte we met een good practice van Kevin over een kleine robot, genaamd Felix. De inzet van Felix helpt een leerling om gevoelens en emoties te uiten en de leerkracht om meer inzicht in de gevoelens en emoties van een leerling te krijgen. Interessant om hier meer over te horen! Vervolgens besteedden we tijd aan het evalueren van de werkplaats. We vulden voor het derde jaar op rij de sociale regulatie tool in. We konden hierdoor mooi de groei van de werkplaats zien. Ook deelden we ervaringen over de bijeenkomsten, het praktijkonderzoek, de lezingen, good practices en meer. Het was waardevol om hier met elkaar over uit te wisselen.

We sloten de bijeenkomst af met een presentatie van promovendus Marielle Wittelings over dubbelbijzonderheid. We namen hierbij kennis van recente wetenschappelijke inzichten. Ook kregen we informatie over het onderzoek waar zij momenteel mee bezig is. Hier blijven we graag van op de hoogte.

Omdat deze bijeenkomst de allerlaatste bijeenkomst met alleen de deelnemers van POINT040 was, hebben we de dag afgesloten met een gezamenlijk etentje. Een fijne en gezellige afsluiting van drie jaar POINT040!