15-09-2022 Bijeenkomst 1, jaar 3

Donderdag 15 september 2022 – Eerste bijeenkomst, jaar 3

Op donderdag 15 september trapten we het nieuwe POINT-jaar af met alle werkplaatsen. Ook POINT-NN sloot gedeeltelijk online aan, een primeur! 

Anouke opende de bijeenkomst met een mooi welkomswoord. Ze heette de verschillende werkplaatsen welkom en vertelde over de structuur van POINT en over wat we het komende jaar gaan doen binnen de werkplaatsen. Daarnaast gebruikte Anouke enkele (kinder)boeken als metafoor om het lesgeven aan (hoog)begaafde kinderen te verbeelden. Zo gebruikte Anouke de uitspraken uit het boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ om de kenmerken van (hoog)begaafdheid te duiden. 

Na de opening stond de teambuilding centraal. Op basis van overeenkomsten, zoals dezelfde voorletter of hetzelfde vakantieland, gingen we in kleine groepjes met elkaar in gesprek. Tijdens deze gesprekken deelde iedereen zijn vragen, verwachtingen en ervaringen. Ook werden er informele gesprekken gevoerd. Het was een mooie manier om elkaar beter te leren kennen en om meer te weten te komen over POINT. 

Voor de lunch vond de lezing van Evelyn Kroesbergen plaats. In haar lezing behandelde Evelyn drie onderdelen, namelijk creativiteit & hoogbegaafdheid, creativiteit & aandacht en creativiteit in de klas. Het was een inspirende lezing! 

Na de lunch gingen de werkplaatsen uiteen. Productontwikkeling en implementatie zullen dit jaar centraals staan. We zijn direct begonnen met het brainstormen over een ontwerp uitdaging voor het gezamenlijke product. Daarnaast zijn we bezig geweest met het schrijven van een verbeterplan voor de producten op basis van de praktijkonderzoeken. Een vliegende start!

Het was fijn om weer bij elkaar te komen en met elkaar het POINT-jaar goed op te starten.