14-01-2020 Bijeenkomst 4, jaar 4

Dinsdag 14 januari 2020 – Vierde bijeenkomst, jaar 4

Vandaag vindt de vierde POINT-bijeenkomst plaats op daltonschool Helen Parkhurst. Anouke heeft een leuke verrassing, want alle POINT-deelnemers krijgen het spel enIQma! Linda opent de bijeenkomst met een starter: Iedereen kiest een ‘Ik kies voor mijn talent’ kaart van Luk Dewulf en in tweetallen gaan we hierover in gesprek.

Maartje geeft een interessante presentatie over intelligentieonderzoek. Waarom wordt een intelligentieonderzoek afgenomen? Hét IQ kun je niet meten, maar het kan wel helpen om verklaringen te vinden. Daarnaast is het belangrijk om altijd breder te kijken, dan alleen intelligentie.

Na de koffie en thee gaan de leerkrachten in groepen aan de slag met hun eigen kleinschalige onderzoek. Leerzaam om van elkaar te horen in welke context het onderzoek plaatsvindt en wat de richting van het onderzoek is. Iedereen heeft hard gewerkt en kan weer verder met de probleemstelling en het lezen van literatuur.

Joke en Elise geven een update over het grootschalige onderzoek. Het onderzoek zal zich richten op leerkrachtprofessionalisering op het gebied van (hoog)begaafdheid, waarbij zowel leerkrachten als leerlingen van de POINT-scholen ondervraagd zullen worden. De POINT-deelnemers denken fijn mee over het onderzoek en geven goede feedback.

Daniëlle geeft een presentatie over hoe het compacten en verrijken vormgegeven wordt op daltonschool Helen Parkhurst. Ontzettend mooi hoe de school het onderwijs passend maakt voor de leerlingen. Na afloop van de bijeenkomst is er tijd en ruimte om verder aan de slag te gaan met het kleinschalige onderzoek.