13-10-2022 Bijeenkomst 2, jaar 3

Donderdag 13 oktober 2022 – Tweede bijeenkomst, jaar 3

De tweede bijeenkomst van dit jaar vond niet op een school in Eindhoven, maar in Tilburg plaats. We waren te gast op het Odulphuslyceum, de deelnemende middelbare school in POINT040.

Ook dit jaar wordt er weer een grootschalig onderzoek uitgevoerd door een masterstudent, dit jaar zal Roeline het onderzoek uitvoeren. We inventariseerden welke vraagstukken er in de scholen leven. Het onderzoek gaat zich richten op het aanbod en de overgang voor peuters en kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Vervolgens gingen we verder met de ontwikkeling van het gezamenlijke product. We zochten uit welke vragen en kennis we hadden, hier gaan we volgende bijeenkomst mee verder. Aansluitend verzorgden Vanessa en Sabrine een good practice over Denkdobbelen. Dit is een spel om out-of-the-box denken en filosoferen te stimuleren. Hier gingen we uiteraard ook zelf mee aan de slag! We ondervonden dat het inderdaad een mooie manier is om out-of-the box denken te stimuleren.

Na de lunch kwam Katja van Dalen om een workshop over NatuurbeLEEFing te verzorgen. Na een korte introductie over de voordelen van het betrekken van de natuur in het onderwijs, gingen we ook zelf naar buiten. We kregen verschillende opdrachten, zoals het zoeken van iets in de natuur met dezelfde kleur als het kleurstaaltje dat we kregen en het schrijven van een gedichtje met/geïnspireerd door de naam van het kleurstaaltje. We hebben leuke lesideeën opgedaan!

We sloten de dag af met het werken aan de praktijkonderzoeken.

Het was weer een productieve en waardevolle bijeenkomst!