12-04-2022 Bijeenkomst 6, jaar 6

Dinsdag 12 april 2022 – Zesde bijeenkomst, jaar 6

Vandaag starten we de bijeenkomst met een leuke teambuildingsactiviteit van Rots & Water door Linda. We doen drie oefeningen die we telkens nabespreken. Het zijn mooie activiteiten die ook in de klas ingezet kan worden, waarbij leerlingen leren om naar zichzelf én naar anderen te kijken.

Vervolgens gaan we in twee groepen aan de slag met een workshop. De ene groep volgt een workshop over het schrijven van een praktijkartikel en de andere groep over het maken van een factsheet. Iedereen heeft een mooi begin kunnen maken.

Na een aantal leuke mededelingen werken we aan ons gezamenlijk product: de routekaart! Alle deelnemers hebben boeken en andere literatuur meegenomen, zodat we de belangrijke begrippen uit de routekaart goed kunnen onderbouwen. Er is hard gewerkt!

Aline verzorgt een mooie good practice over smartgames. Aline vertelt hoe zij smartgames inzet, om leerlingen bepaalde vaardigheden aan te leren. Daarna gaan we zelf een aantal smartgames spelen, zowel in groepjes als individueel, om te ervaren wat de leerlingen ook kunnen ervaren. Het was een fijne ontspannen activiteit en we zijn weer geïnspireerd door alle mooie tips!

Tot slot geeft Jaap Denissen een interessante lezing over talent, topprestaties en motivatie. Jaap legt uit dat een topprestatie uit verschillende factoren van talent en motivatie bestaat. Er zijn dus veel aanknopingspunten om prestaties te verbeteren.

Het was een productieve en waardevolle dag!