07-12-2023, bijeenkomst 3

Op donderdag 7 december vond de derde POINT013-bijeenkomst plaats. We waren te gast bij de Buurthoeve Reeshof, naast Daltonschool Helen Parkhurst. We zijn de dag gestart met een teambuildingsactiviteit, waarbij we met elkaar in gesprek gingen over een foto op onze telefoon van de afgelopen week. Daarna kregen de deelnemers toelichting op onderzoek groot, waarbij het overkoepelende thema externaliserend gedrag zal zijn.

Na onderzoek groot hebben we gewerkt aan de eigen praktijkonderzoeken. We begonnen met een uitleg over de analyses die gedaan moeten worden bij de verschillende methodieken. De komende tijd gaan de deelnemers aan de slag met het verzamelen van de data. Daarna gingen alle groepjes apart met de eigen onderzoeksbegeleiders aan de slag.

Tussen het werken door, kregen we tijdens de koffiepauze een rondleiding door de Helen Parkhurst school. Deze rondleiding werd gegeven door leerlingen. De good practice van deze keer ging over de inzet van de taalkast van Met Taal: doen! binnen het Montessori onderwijs en hoe ze hiermee het verrijkingsonderwijs voor taal vormgeven. https://www.taaldoen.nl/

De dag werd afgesloten met twee presentaties. Sven Mathijssen verzorgde (online) een lezing over zijn promotie onderzoek over vroeg signaleren van zeer jonge kinderen middels kindertekeningen. Daarna gaven oud-POINT040 leerkrachten Fannie Van Schaik en Suzan Valkenburg een presentatie over hun product dat ze ontwikkeld hebben in POINT040: 40 vragen voor verrijking. Als verrassing ontvingen alle POINT013 deelnemers het product.