06-07-2021, Bijeenkomst 8, jaar 1

Donderdag 6 juli 2021 – Achtste bijeenkomst, jaar 1

Het eerste POINT-jaar van POINT040 zit erop! De laatste bijeenkomst kon na lange tijd weer fysiek plaatsvinden. Het was erg fijn om elkaar (zowel POINT040 als POINT013) weer in persoon te zien.

We begonnen de bijeenkomst met een starter. We creëerden een spinnenweb van verbondenheid door een bol wol te gooien naar iemand met een gemeenschappelijkheid. Vervolgens gaf Eric Verouden een MLI-workshop. Aan de hand van fysieke (groeps)oefeningen besteedde hij aandacht aan de thema’s ruimte en sensitiviteit.  

Na een lunchpauze was het tijd voor de posterpitches. In gemengde groepjes van POINT013 en POINT040 presenteerden de leerkrachten hun onderzoeksposters. Er worden super mooie onderzoeken uitgevoerd!

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk konden we ook enIQma spelen! Nathalie (POINT013), een van de ontwerpers van enIQma, verzorgde een workshop over het spel. Super om dit eindelijk met elkaar gespeeld te hebben!

Na een terugblik op de onderzoeken groot van afgelopen jaar, sloten we af met een lezing van Tessa Kieboom. Haar lezing ging over de ontwikkeling van (hoog)begaafde kinderen en jongeren. Ze gaf herkenbare casussen en mooie inzichten.

Het was een perfecte afsluiting van dit bijzondere POINT-jaar!