06-04-2021 Bijeenkomst 6, jaar 5

Donderdag 6 april 2021 – Zesde bijeenkomst, jaar 5

Vandaag is alweer de zesde POINT-bijeenkomst! Helaas kunnen we nog niet fysiek bij elkaar komen, maar het is fijn dat er digitaal ook veel mogelijk is.

In de ochtend staat eigen werkruimte voor onderzoek klein ingepland. De POINT-leerkrachten kunnen, samen met hun onderzoeksbegeleider, aan de slag met hun eigen praktijkonderzoek. Er is weer hard gewerkt, want alle deelnemers zijn klaar om data te verzamelen of hebben al een deel van de data verzameld!

In de middag start het plenaire gedeelte van de POINT-bijeenkomst. Nadat we kort hebben bijgepraat, gaan we uiteen in break-out rooms en geven we elkaar een update over onderzoek klein. Fijn om van iedereen te horen waar ze mee bezig zijn en om elkaar te inspireren!

Vervolgens geven Kim en Elise een interactieve workshop over data-analyse. Iedereen wordt aan het werk gezet, want middels kleine opdrachten gaan we al direct aan de slag met het analyseren. Het is fijn en leerzaam om hier samen mee bezig te zijn!

Het is tijd om even van ons scherm vandaan te gaan. Iedereen belt een POINT-collega en er wordt veel interessants met elkaar uitgewisseld! Het blijkt een mooie werkvorm om even één op één bij te praten met een collega.

Tot slot vertelt Derk over de Talentkaarten van Luk Dewulf en hoe hij deze inzet tijdens talentgesprekken. Deze positieve talentkaarten kunnen alle kinderen helpen om hun eigen talent te ontdekken. Een mooie good practice!