01-04-2021 Bijeenkomst 6, jaar 1

Donderdag 1 april 2021 – Zesde bijeenkomst, jaar 1

De zesde bijeenkomst van het jaar vond wederom online plaats, gelukkig is er veel mogelijk online!

De ochtend van deze bijeenkomst stond in het teken van onderzoek klein. De POINT-leerkrachten gingen met hun begeleiders aan de slag met het concept van de onderzoeksposter. Het beloven mooie posters te worden, volgende bijeenkomst zien en horen we meer!

Na een intensieve ochtend was het tijd om even achter de laptop vandaan te kruipen en de benen te strekken. Iedereen belde tijdens een wandeling met een POINT-collega om van alles uit te wisselen. Een mooie en fijne werkvorm!

Vervolgens gaf Marijn een interessante good practice over onderwijs aan kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Interessant om te leren hoe zij voor deze groep o.a. denksleutels inzet.

We sloten de dag af met een lezing van Tessa Weyns. Zij vertelde over twee van haar onderzoeken naar sociale relaties in de onderwijscontext, hierbij heeft ze ook specifiek gekeken naar (hoog)begaafde leerlingen. Het was heel interessant om te horen welke percepties (hoog)begaafdheid oproept bij leerkrachten (in opleiding). Dit benadrukt maar weer dat het belangrijk is om meer kennis te delen over (hoog)begaafdheid!