Lancering van het spel enIQma

Op 9 oktober was het dan eindelijk zo ver; de presentatie en lancering van het door POINT013 ontwikkelde professionaliseringsspel enIQma.

Marius Liebregts, bestuurder van Opmaatgroep, opende de bijeenkomst en nam het publiek mee in de opzet van de werkplaats POINT013. Hij gaf een inkijkje in de totstandkoming van de  werkplaats en wat er de afgelopen 3 jaar allemaal is gedaan. 

Anouke Bakx nam het publiek daarna mee in de ontwikkeling van het spel enIQma. Anouke vertelde eerst over de aanleiding voor het maken van enIQma en de rol die POINT013 daarin heeft vervuld. Ze gaf daarnaast ook een theoretische onderbouwing over hoe men hoogbegaafde leerlingen kan signaleren en begeleiden en op welke wijze leerkrachten zich effectief scholen. Deze theoretische onderbouwing heeft namelijk de basis gevormd voor de ontwikkeling van enIQma.

Jeroen Zeeuwen, bestuurder van stichting BOOM, sloot de plenaire bijeenkomst af met de daadwerkelijk onthulling van het spel enIQma, waarbij hij met een aantal mensen in gesprek ging over enIQma. 

Na het plenaire gedeelte waarin het spel en de totstandkoming van het spel werden gepresenteerd, was het tijd om het spel daadwerkelijk uit te proberen. Onder het genot van een hapje en een drankje gingen mensen aan de slag met enIQma. De makers van het spel hielpen de mensen op weg en beantwoordden vragen. Er ontstonden aan de verschillende speltafels al snel geanimeerde gesprekken en af en toe een mooie discussie rondom het thema hoogbegaafdheid. De reacties op het spel waren zeer positief.